Lever Lakselv opp til navnet?

lakselvNår ei elv har et navn som Lakselv sier det seg selv at sportsfiskeren har rimelig høye forventninger. I dette tilfellet er slike forventninger som regel berettiget, for Lakselv har gjennom flere generasjoner vist seg å være ett av de beste stedene i hele Europa for å ta stor og feit laks. Likevel holder Lakselv fortsatt på mange måter en ganske lav profil i forhold til mange andre lakseelver i Nord-Norge, og er dermed å se på som en slags uoppdaget perle. Drar du dit vil du imidlertid helt sikkert finne en god del gjengangere, for de som først har prøvd seg i Lakselv har en sterk tendens til å vende tilbake. Det er nemlig noe forlokkende og trolsk med denne elva, i tillegg til de store strømmene av flott fisk.

Lakselv passer helt perfekt til fluefiske, og har milevis med lange strekk som er helt perfekt for denne typen fiske. Elva slynger seg frem og tilbake gjennom Porsanger-dalen før den til slutt renner ut i Porsangerfjorden. Dette er en fjord som strekker seg hele 150 km fra Porsanger nordover mot Nordishavet, og munner ut ved de majestetiske klippene som omkranser Nordkapp-platået. Her snakker man med andre ord om norsk natur på det aller mest spektakulære og storslåtte.

Nettopp naturen i området er hovedårsaken til at mange av dem som finner veien til Lakselv forelsker seg i området og oppsøker det igjen og igjen. Det er jo tross alt ikke sånn at laksefiske kun dreier seg om den største og tyngste ruggen, det handler også om en totalopplevelse der sporten, omgivelsene, og kanskje også det sosiale rundt det hele er med på å gi en større ramme. Få mennesker opplever Lakselv og naturen der uten å bli berørt på noen måte. Samtidig skal det jo også sies at laksen man kan ta der er imponerende nok i seg selv.